已列为采用ANTM C5 WINNER IS NICOLE
10/14/2005 2:42:00 PM (#257038)
点击统计:49316 责任编辑:沙罗
12/10/2005 4:00:00 PM (#4525156)
冬眠状态通行证 你今日饮左未

级别:26
诞生:6/4/2004
(引用回贴#4524627)JOE仔:
(引用回贴#4524567)sammycheung:
(引用回贴#4524434)JOE仔:
PS,,,,,,,after party,,C2C3C4都有人出席..

thanks for ur photo~!!!

14强我就5玩了,,,讲下甘多季有边几个我中意啦,

Elyse,Nicole(c5)重有至爱既Khlen

志同道合,我都喜欢khlen阿~
12/10/2005 5:42:00 PM (#4525489)
普通通行证 JOE仔

级别:36
诞生:8/30/2003
其实除了ANTM,,你地有无追其他SUPER MODEL嘎??

不如我比多个连接你地啦,我个相册,有我中意既SUPER MODEL

http://djjoe.photo.163.com

大家可以交流下~~
我最中意果个就系KATE MOSS喇..
12/10/2005 6:03:00 PM (#4525528)

(引用回贴#4525489)JOE仔:
其实除了ANTM,,你地有无追其他SUPER MODEL嘎??

不如我比多个连接你地啦,我个相册,有我中意既SUPER MODEL

大家可以交流下~~

辛苦你了~收集了这么多好照片
12/10/2005 7:19:00 PM (#4525769)
冬眠状态通行证 sammycheung

级别:33
诞生:1/5/2004
(引用回贴#4524742)JOE仔:
(引用回贴#4524515)sammycheung:
(引用内容太长已被省略)

我都见到BRE喔,,重有好多之前几季既人.........相度.

系咯 但系系个节目入边完全无提过有bre同其他人 只系提左eva同naima咋哦~~~点解嘅
即系唔系我认错人拉...唔通系无提~!?
12/10/2005 7:56:00 PM (#4525885)
肥仔平 该角色已不存在
我几中意amanda嘎,不过就算真系有FINAL14,我觉得距都参加吾到咯!~~~仲有3 4年距就睇吾到野啦^
  1shandi  c2
      2 april      c2
      3 Mercedes    c2
      4 eva       c3
      5 Norelle  c3
      6 ann       c3
      7 amanda       c3
      8 yaya      c3
      9 Brittany c4
    10 Kahlen   c4
    11 NAIMA    c4
    12 Jayla      c5
    13 klye        c5
    14 Nicole     c5
其实仲有嘎!~因为我无睇C1^我其实都几喜爱CHRISTINA嘎^
12/10/2005 11:37:00 PM (#4526665)

(引用回贴#4524627)JOE仔:
(引用回贴#4524567)sammycheung:
(引用回贴#4524434)JOE仔:
PS,,,,,,,after party,,C2C3C4都有人出席..

thanks for ur photo~!!!

14强我就5玩了,,,讲下甘多季有边几个我中意啦,

Elyse,Nicole(c5)重有至爱既Khlen

我都超中意kehlen咯~~~哈哈
send mail比我阿 我想加你q阿~~
12/11/2005 2:36:00 AM (#4527346)

我都中意kahlen阿~
12/11/2005 4:32:00 PM (#4529317)
adrianne 该角色已不存在
sammy建议你睇下C1同C2。C2真喺非常精彩。唔单只选手优秀,影嘅相都非常靓。而且前四强嘅友谊都好感人。

仲有C1。有大家都非常钟意嘅ELYSE。仲有ADRIANNE哩只丑小鸭。佢嘅进步真喺非常非常之大。比NICOLE嘅跨度仲要大。

我有齐晒前四季嘅BT种子同埋RM文件。都有中文翻译的。C4估计大家都睇过了。如果大家想睇返C1同C2就加我Q啦我一定会全部发俾你哋嘅。想要种子同RM文件都得!~my q 11221369
12/11/2005 4:34:00 PM (#4529331)
(引用回贴#4525885)肥仔平:

我都几钟意christina架~不过个唇就薄咗D。但后嚟都发展得几好。
12/11/2005 4:36:00 PM (#4529346)
我发觉有一个特点。。。

好似第一季嘅第三都喺最多人钟意嘅(除咗KEENYAH啊!)

第一季。ELYSE喺最多FANS嘅。

第二季。SHANDI又喺最多FANS。

第三季。AMANDA都喺最多FANS。

第四季,个时我几惊3进2时会陶汰咗KAHLEN啊。。好采喺个黑KEEN走咗。。。
12/11/2005 4:51:00 PM (#4529436)

大家可以交流下~~

睇咗JOE仔嘅相册。好喜欢啊!同你一样。之前就已经好喜欢kate moss.睇咗你相册里面嘅咁多相。就更钟意佢。
而adriana.我个人就唔喺十分之钟意。。。唔好打我啊哈。。各花入各眼。。佢影嘅相有啲太做作。。做作得嚟冇型嘅感觉。。
而janice就真喺好top!喺个个年代就可以影出咁型嘅相。正。
12/11/2005 9:07:00 PM (#4530741)
吾爱吾戒 该角色已不存在
我最喜欢还是C3的amanda,不知道她现在的发展点呢???各位有没有谁可以告诉我???
12/11/2005 9:18:00 PM (#4530820)
普通通行证 天秤座

级别:34
诞生:12/9/2003

大家可以交流下~~

你个JOE仔,收收埋埋甘多NIGEL BARKER噶相,好型好型啊
12/12/2005 6:05:00 PM (#4535230)

(引用回贴#4529346)adrianne:
我发觉有一个特点。。。

好似第一季嘅第三都喺最多人钟意嘅(除咗KEENYAH啊!)

第一季。ELYSE喺最多FANS嘅。

第二季。SHANDI又喺最多FANS。

第三季。AMANDA都喺最多FANS。

第四季,个时我几惊3进2时会陶汰咗KAHLEN啊。。好采喺个黑KEEN走咗。。。

因為距肥...哈哈
12/12/2005 10:49:00 PM (#4537038)

(引用回贴#4530820)天秤座:

大家可以交流下~~

你个JOE仔,收收埋埋甘多NIGEL BARKER噶相,好型好型啊

NIGEL NIGEL NIGEL I LOVE YOU~
为什么以前他的头发那么浓密,现在的发线向后移得很厉害阿~
不过一样还是那么有型
12/13/2005 1:05:00 PM (#4539861)
普通通行证 JOE仔

(引用回贴#4530820)天秤座:

大家可以交流下~~

果个5系NIGEL BARKER喇,,系距既作品呀~~~~``
12/13/2005 1:07:00 PM (#4539873)
普通通行证 JOE仔

(引用回贴#4529436)adrianne:

大家可以交流下~~

睇咗JOE仔嘅相册。好喜欢啊!同你一样。之前就已经好喜欢kate moss.睇咗你相册里面嘅咁多相。就更钟意佢。
而adriana.我个人就唔喺十分之钟意。。。唔好打我啊哈。。各花入各眼。。佢影嘅相有啲太做作。。做作得嚟冇型嘅感觉。。
而janice就真喺好top!喺个个年代就可以影出咁型嘅相。正。

Adriana Lima其实属于内衣MODEL,,距着underwear时系最吸引人同最好体的..我几中意距既眼神,,你有体victoria's secret既fashion show就会觉得距眼神好摄人噶了..呵呵

Kate Moss虽然5高但好有个性,,,除左距,,我都好中意CARMEN KASS.......
12/13/2005 2:05:00 PM (#4540261)
普通通行证 JOE仔

12/13/2005 4:10:00 PM (#4540827)

(引用回贴#4540261)JOE仔:

係邊搵噶~!?
12/13/2005 4:14:00 PM (#4540852)
普通通行证 JOE仔

我有个FD发比我既,好似系其他人既BLOG度~```````````
12/14/2005 12:11:00 AM (#4543403)
(引用回贴#4539873)JOE仔:

其实。。我唔喺好明白VICTOR’S  SECREAT到底喺点一回事。。。点解会请到咁多top model...着啲内衣。。。喺唔喺一个内衣牌子嚟架?。。。。。。。。。喺唔喺要喺MODEL界有返咁上少知名度先可以去行个SHOW架。。。
12/14/2005 10:11:00 AM (#4544454)
冬眠状态通行证 mice-parade

级别:88
诞生:7/15/2005
还好了
12/14/2005 11:55:00 AM (#4545029)
普通通行证 JOE仔

(引用回贴#4543403)adrianne:
(引用回贴#4539873)JOE仔:

其实。。我唔喺好明白VICTOR’S  SECREAT到底喺点一回事。。。点解会请到咁多top model...着啲内衣。。。喺唔喺一个内衣牌子嚟架?。。。。。。。。。喺唔喺要喺MODEL界有返咁上少知名度先可以去行个SHOW架。。。

VS系一个内衣牌子,95年开始建立,所以今年既秀系10周年庆典.现时有5大代言人包括HEIDI,GISELE,TYRA,KAROLINA同ADRIANA..而TYRA系该牌子既永久代言人,但据距自己所讲,05将会系距最后一次帮VS行秀,因为距要专心于ANTM同脱口秀节目,无时间兼顾.真正系点就要06先知了.
每年帮VS行秀既除了5大代言之外,也会邀请其他SUPER MODEL行,例如有我地熟悉既CARMEN KASS,NAOMI(黑珍珠),FRAKIE,MINI ANDEN,MAGGIE RIZ,MOLLY SIM,ALEK WEK等等.
VS都会培养新既MODEL,例如今年既IZABEL就系距地既重点推介新人,不过,红5红得起来或者有无机会行下一年既秀,就要体本人造化了,03年既秀都有一个重点推介新人叫DEANNA  MILLER,但今年已经5见左距..
除了SUPER MODEL同新人之外,VS都会稳一D出名既MODEL拍本牌子广告同行秀,例如ALESSNDRA,FERNANDER(拍过D&G香水),OLUCHI ONWEAGBA等等,有D MODEL我都5知距地既名字,SORRY.^^
99年,VS既秀开始变革,同电视台合作.第一次将内衣秀搬到荧幕上,而从01年开始,每年既秀都会请表演嘉宾,一跃成为顶尖既FASHION SHOW.而04年停办一年,报道指系因为JANET JACKSON既露乳风波未平而致,但亦有人讲系因为03年既秀太奢华而当局政府不批准04再搞而导致取消,因为03年既秀上,展示出多件名贵内衣,包括HEIDI展示既全场最贵既2套,其中一套便高达1100万美金.
本人觉得,05年既秀保持左03年既水准,无论从衣服本身还是音乐,灯光同MODEL既选择来讲.虽然03,05都有MODEL系台上出错,但呢D错误反而增添左体秀既乐趣同展示出SUPER MODEL们既实力,完全可以接受/呢D就系LIVE既魅力.
其实我对时装无几大研究,只系中意CATWALK SHOW MODEL系台上表演既感觉同距地后台混乱既场面,哈哈.有时体距地后台既表现,都几得意嘎...
12/14/2005 8:24:00 PM (#4548040)
肥仔平 该角色已不存在
我都想睇下VS既SHOW啊^JOE仔,你可吾可以SEND俾我睇下啊?!~
12/15/2005 9:25:00 AM (#4550037)
普通通行证 JOE仔

(引用回贴#4548040)肥仔平:
我都想睇下VS既SHOW啊^JOE仔,你可吾可以SEND俾我睇下啊?!~

你可以@我Q~~~~~不过每场除了行SHOW,加后台花絮都只系40分钟左右,但就都成400M噶,,有排收~
12/15/2005 11:30:00 AM (#4550596)

(引用回贴#4550037)JOE仔:

你可以@我Q~~~~~不过每场除了行SHOW,加后台花絮都只系40分钟左右,但就都成400M噶,,有排收~

咁妳係邊度down啊~!?我自己down嚟睇下先~~~
12/15/2005 1:47:00 PM (#4551280)
普通通行证 JOE仔

(引用回贴#4550596)sammycheung:
(引用回贴#4550037)JOE仔:

咁妳係邊度down啊~!?我自己down嚟睇下先~~~

我个FD发比我嘎,,,05系距罗碟比我体,,,我好懒DOWN野噶,都系靠人,哈哈
12/16/2005 7:59:00 AM (#4554901)
(引用回贴#4545029)JOE仔:

你好专业啊。。。。
12/17/2005 7:14:00 PM (#4563422)

(引用回贴#4554901)adrianne:
(引用回贴#4545029)JOE仔:

你好专业啊。。。。

系阿~~~
12/18/2005 8:32:00 PM (#4568542)

已經兩個星期沒有的看ANTM拉~明珠台有沒有搞錯阿~
12/19/2005 11:37:00 AM (#4571555)
普通通行证 JOE仔

(引用回贴#4568542)你今日饮左未:

年度巨献丫么~~~~我寻晚都有体哈利波特好可爱

下星期有ANTM做返啦~`````````
12/19/2005 11:56:00 AM (#4571708)

n weeks before,i have watched all~~~
haha
12/20/2005 5:24:00 PM (#4578342)

(引用回贴#4571555)JOE仔:

献鬼献马咩~~~都无知有咩好体
12/20/2005 5:25:00 PM (#4578345)

(引用回贴#4571708)sammycheung:

n weeks before,i have watched all~~~
haha

12/21/2005 5:25:00 PM (#4584156)
普通通行证 JOE仔

(引用回贴#4578342)你今日饮左未:

harry potter so cute r~~~~
12/21/2005 10:18:00 PM (#4585677)

(引用回贴#4584156)JOE仔:
(引用回贴#4578342)你今日饮左未:

harry potter so cute r~~~~

yes u r right!!
12/27/2005 11:50:00 AM (#4613680)
好耐冇上过了...嚟顶起E篇咁精华嘅贴先...

终于发觉咗一个问题...自己钟意嘅女仔都喺非常努力个种.无论SAMMI.adrianne.何洁.上海女排嘅张静. 都喺.喺佢哋嘅领域.
佢哋永远都唔喺最优秀嘅...靠佢哋嘅努力向上一步一步咁爬...但永远都喺第二,第三...仲要俾企喺最高峰个个嘅FANS攻击...

琴日上嚟.喺音乐版又见到有人话SAMMI唱歌烂..喺声色版见到人话何洁又矮又肥...真喺有种好心痛嘅感觉...

希望冇人讲ADRIANNE同NAIMA又点点点了......

佢哋都好努力...好希望所有人可以尊重下佢哋...
12/27/2005 2:05:00 PM (#4614499)
以下发一个MODEL.COM的世界模特排名

1.Heidi Klum / IMG

2.Gisele Bundchen / IMG

3. Adriana Lima / DNA

4.Tyra Banks / (No agency)

5. Karolina Kurkova / DNA

6. Alessandra Ambrosio / Elite

7. Isabeli Fontana / Women

8. Yamila Diaz-Rahi / Next

9. Ana Beatriz Barros / Next

10. Natalia Vodianova / DNA

佢哋选咗100个出嚟.喺E度就列出十前啦.至于america's next top model出身嘅adrianne.啱啱好喺第100位.继续努力.
而大家关心嘅kate moose排名喺第十八位.
12/27/2005 5:52:00 PM (#4615606)
普通通行证 JOE仔

哇,,变得好犀利啊~~~

其实MODEL排名变得好快,,几个月无上封面,几个星期5做采访就会跌落来了,,竞争激烈啊~```````````

PS:前10有8个都有行VS05呢场SHOW,,前5个重系VS5大代言,,怪5知VS既SHOW甘顶尖~人都颠~```
12/27/2005 6:30:00 PM (#4615833)
post几张相.我知道你哋都好钟意小K啊~~发佢几张相上嚟送俾你哋.佢皮肤真喺超级无敌好啊!

小k同antm其他成员
附件:kahlen mercitis shandi.jpg
小k同rebbeca
附件:小k rebbeca.jpg
小k同rebbeca仲有rebbeca嘅老公
附件:rebbeca marrie kahlen.jpg
好似一个公主咁嘅小K
lee个.......小k喺度做咩嘞?哈..好得意
附件:小k th.jpg
大家睇下佢哋喺唔喺好似嘞.一个喺carmen.一个喺小k.
附件:carmen k.jpg
12/27/2005 6:35:00 PM (#4615849)
我知道仲有好多人钟意elyse.咁我都发elyse嘅相送俾你哋.哈

去相.

附件:elyse red.jpg
elyse同佢嘅男友
附件:elyse and boyfriend.jpg
elyse同圣罗兰
附件:elyse super.jpg

12/27/2005 6:42:00 PM (#4615879)
跟住哩个贴就唔喺特辑啦..有好多位一齐~~~大家将就睇下啦.哈~~

我嘅至爱.adrianne

高贵嘅ann

妖艳嘅NAIMA
附件:naima 妖.jpg

brittney现在已经喺佢妈咪间模特公司啦~~我觉得佢嘅潜质仲未完全发挥出嚟.一个佢,一个ANN.其实LEE两个真喺可以代表high fashion.但比赛成绩都不尽人意.一个第五一个第四.

yoanna哩个look好正!

amanda...比之前我哋喺个elle个show里面嘅look靓好多.
12/27/2005 6:53:00 PM (#4615929)
继续...

naima同佢爸爸

eva......虽然唔多钟意佢..不过佢行天桥确实几好...

俾一个惊喜大家...睇下佢喺边个...无错喺toccara.瘦咗!真喺瘦咗好多!好劲啊!!

yoanna代言手袋
附件:yoanna bag.jpg

april.发展得都几好.

tyra.the diva of divas!

嚟多张elyse
12/27/2005 6:58:00 PM (#4615952)
今日post咁多先```希望大家唔好忘记声色版LEE度仲有sammy开嘅antm嘅贴啊...比赛虽然喺完咗..不过大家可以一齐关注下佢哋日后嘅发展...仲有第六季...最后一季...希望精彩...
12/28/2005 11:57:00 AM (#4618979)
普通通行证 键漆

级别:4
诞生:8/14/2005
我体过一个采访,ELYSE话5知点解HK人要将距打扮到好似一个亚洲人甘,,不过距好中意我地比距D钱...可能要距代言HK牌子所以就将距扮成亚洲人挂,哈哈~~~~~~~~~~~~

PS:APRIL做埋TALK MODEL添~`
12/28/2005 12:54:00 PM (#4619325)
普通通行证 童虎

级别:6
诞生:12/28/2005
April 张相好核突,不过感觉她系个好精明噶女仔,
12/28/2005 3:14:00 PM (#4619993)
(引用回贴#4618979)键漆:
我体过一个采访,ELYSE话5知点解HK人要将距打扮到好似一个亚洲人甘,,不过距好中意我地比距D钱...可能要距代言HK牌子所以就将距扮成亚洲人挂,哈哈~~~~~~~~~~~~

PS:APRIL做埋TALK MODEL添~`

个个唔喺采访嚟架.喺ELYSE写嘅日记自己POST咗喺网上.

佢话唔明点解啲香港人请佢一个鬼妹嚟中国仲要将佢扮到成个亚洲人咁.咁点解唔直接请个亚洲人.哈~

不过佢一向讲嘢都喺好直接.就连佢最好嘅朋友adrianne都俾佢踩过喺:adrianne喺一个非常差嘅聆听者.大概我谂adrianne听佢诉苦时仲成日嘻嘻哈哈吧.哈哈...
12/28/2005 4:47:00 PM (#4620600)

无上两日突然多左好多相啊
好开心见到KEHLEN啊!!!哈哈哈哈哈哈
我始终都最中意距!!!

SAMMI唱歌唔算好厉害 但系绝对唔可以话唔好咯
永远支持SAMMI啊!!!
12/28/2005 7:17:00 PM (#4621460)

(引用回贴#4620600)sammycheung:
无上两日突然多左好多相啊
好开心见到KEHLEN啊!!!哈哈哈哈哈哈
我始终都最中意距!!!

SAMMI唱歌唔算好厉害 但系绝对唔可以话唔好咯
永远支持SAMMI啊!!!

点解吾贴埋Kehlen张相出来阿~超中意阿~
同埋我都好中意sammi喔~我都系距的super fans阿~
12/28/2005 7:21:00 PM (#4621480)

好多谢晒adrianne、sammi、joe仔等等拉~
多谢晒你地温禁多靓相出黎阿~辛苦晒~继续支持你地

最后温到kehlen既相拉~哈哈哈哈哈~